Mercedes_westerhof-trucks
Mercedes_westerhof-trucks

Mercedes-Benz, een bekende fabrikant uit Duitsland

Mercedes-Benz, een bekende fabrikant uit Duitsland van kwalitatief hoogwaardige personenauto’s en trucks. De top als het gaat over degelijkheid, betrouwbaarheid en waarde. De eerste truck is in 1896 geproduceerd, voor de algemene geschiedenis was dit de allereerste.

Wereldwijd rijden nog vele Mercedes trucks die de 20 jaar al lang gepasseerd zijn en nog steeds in volle glorie dienst doen. De SK-serie uit de jaren ‘80 is nog steeds gewaardeerd en nog altijd gewild in vele landen door zijn onverwoestbare techniek. In die jaren werd het ABS systeem ingevoerd en de elektro-pneumatische versnellingsbak EPS was al verkrijgbaar. De opvolger van de SK-serie is de Actros welke in 1996 werd geintroduceerd, dit was en is nog steeds het juiste model voor lange afstandsvervoer. Inmiddels is er een vierde generatie Actros MP4.

Voor binnenlands goederenvervoer of distributie is er de Mercedes Axor, uitermate geschikt in het 18-26 ton segment. Is de vracht lichter dan is de Mercedes Atego de juiste keuze.